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Rezept: Bulgogi Beef

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Durchschnitt: 6.94 Sterne von 16 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0 €
Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
 
 

Zutaten für 1 Rezept:


MARINADE
3 Tblsp soy sauce 
0.75 Becher Ch*ongju (rice wine) or - vermouth 
1 Korean or Asian pear, - peeled and grated, or 
4 Tblsp freshly squeezed - lemon juice 
2 Green onions, white and - pale green 
Part, finely minced 
3 Zehen Garlic, crushed and finely - chopped 
4 Walnut halves, finely - chopped 
2 Tblsp corn syrup 
1 Tblsp sugar 
1 Tblsp sesame oil 
1 Tblsp toasted sesame seeds 
0.5 Tblsp fresh ground black - pepper 
Pinch of salt 

OTHER INGREDIENTS
2 Pfund Lean beef tenderloin roast - or top round, or sirloin 
1 Tblsp vegetable oil (evtl. - mehr) 
Lettuce leaves 
1 Tblsp coarsely chopped pine - nuts (garnish) 
0.5 Tblsp sil koch*u (hot red - pepper threads) or hot red pepper flakes 

Zubereitung:

1. Slice beef across the grain into large 1/8th-inch thick pieces.

2. Mix marinade ingredients well. Add beef and massage marinade into
beef. Wrap bowl tightly with plastic wrap and marinade in refrigerator
for 1 hour.

3.

(a) TO GRILL: Preheat grill (if coals, set coals 30 minutes) and
lightly brush grill with vegetable oil. Add beef and grill 5 to 6
minutes per side, or until caramel brown and crusty.

(b) TO BROIL: Preheat broiler. Lightly brush broiling pan with
vegetable oil and set 6 inches from heat sources. Add beef and broil
for 2 minutes per side.

(c) TO PAN-GRILL: Heat 1 tblsp vegetable oil in a 12-inch cast-iron
skillet or 14-inch non-stick skillet over medium-high heat, until it
begins to smoke. Add beef and cook 2 minutes per side, flattening with
a spatula to prevent curling. Turn only once. Save the pan juices to
spoon over beef before serving.

4. On a cutting board, slice the beef into bite-size pieces. Make a bed
of lettuce on individual plates and place the beef on top of each.
Garnish with pine nuts and sil koch'u. Serve with hot steamed rice and
cucumber salad.


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(*) Die Zubereitung von Bulgogi Beef erfolgt hier mit Lebensmitteln, die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:


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