Werbung/Advertising

Menu

Rezept: Adrias Manna Flan

Bewerten Sie dieses Rezept mit einem Klick auf die Sterne
Durchschnitt: 7.25 Sterne von 65 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0 €
Qualität: Konventionell hergestellte Lebensmittel (*)
 
 

Zutaten für 1 Rezept:


THE CARAMEL
0.33333333 Becher Water 
1 Becher Sugar 
1 ELHoney 
Few drops of fresh lemon - juice 

THE CUSTARD
3 gr.Eggs 
3 gr.Yolks 
0.66666666 Becher Sugar 
1 TLVanilla extract 
Pinch of salt 
3 Becher Whole milk 

BAKING EQUIPMENT
1.5 lSoufflé dish 
Large roasting pan 
Whisk 
2 Heavy, non-reactive sauce - pans 

Zubereitung:

To make the caramel:

Pour water and then other ingredients into saucepan. Heat over
medium-high heat until sugar begins to brown. Do not stir. Watch
carefully and tilt pan to ensure even browning. When caramel turns
reddish brown and smells nutty, remove from heat. Pour into bottom of
souffle dish. Allow caramel to cool at least 15 minutes before adding
custard.

To make the custard:

In large bowl whisk together eggs, yolks, sugar, vanilla and salt.
In saucepan, warm the milk over medium heat until steam appears.
Remove from heat and skim the film that forms on top of milk. Slowly
combine the warm milk with the egg mixture, whisking constantly.
Pour over cooled caramel in souffle dish.

To bake:

Preheat oven to 350 degrees and position oven rack in center. Put
souffle dish with custard in a large roasting pan. Fill roasting pan
with hot water until it reaches halfway up the side of the custard
dish. Cover the entire pan with aluminum foil and bake 60 minutes until
the custard has barely set (soft and jellolike only in the center).
Remove from water bath and allow custard dish to cool.
Refrigerate at least 4 hours or until ready to serve.

To unmold:

If the custard is refrigerated overnight it will be easier to unmold.
Run a sharp knife around the outside of the chilled custard to release
it from the dish. Invert a plate over the custard and flip both quickly
and simultaneously. Lift off the souffle dish. Pour any remaining
caramel over the top.

- - - - - - - - - Adria Popkin, is a former pastry chef who works as a
proposal writer for Salon*s sales department.


Werbung/Advertising


(*) Für diese Version von Adrias Manna Flan werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Vanilleessenz


Weitere Rezepte unter folgenden Stichworten:
Custard Dessert


Haben Sie diese Rezepte schon probiert?

Bayerisches HollermusBayerisches Hollermus   1 Rezept
Preise: Discount: 2.31 €   EU-Bio: 3.75 €   Demeter: 3.57 €
Holunderbeeren waschen, von den Dolden streifen. Zwetschgen waschen und entsteinen. Birnen waschen, schälen, vierteln und entkernen, Viertel in Scheiben   
Turoscusza - ungarische TopfenfleckerlTuroscusza - ungarische Topfenfleckerl   6 Portionen
Preise: Discount: 5.33 €   EU-Bio: 5.57 €   Demeter: 6.10 €
In Deutschland verkaufter Quark hat im Gegensatz zu österreichischem (ungarischem) Topfen einen höheren Wassergehalt. Ist kein Topfen verfügbar, gibt man Quark   
Münchener SemmelknödelMünchener Semmelknödel   1 Rezept
Preise: Discount: 2.95 €   EU-Bio: 3.07 €   Demeter: 3.45 €
Semmeln in feine Scheiben schneiden, in eine Schüssel geben und mit der heißen Milch übergießen. Abdecken und 15 - 20 Minuten weichen lassen. Zwiebel sehr   
Altbier-BreezerAltbier-Breezer   1 Portion
Preise: Discount: 1.36 €   EU-Bio: 1.36 €   Demeter: 1.36 €
Die halbierten Kumquats in ein großes Caipirinha-Glas geben, weißen Rohrzucker dazu und das Ganze mit einem Stößel leicht andrücken. Zerstoßenes Eis   
Gelierte Rote-Bete-Essenz mit SaiblingstatarGelierte Rote-Bete-Essenz mit Saiblingstatar   4 Portionen
Preise: Discount: 19.33 €   EU-Bio: 21.58 €   Demeter: 21.64 €
Suppengrün putzen und klein schneiden. 20 g ungeschälten Ingwer klein schneiden. Mit Suppengrün und Hühnerklein in einen Topf geben. 3 Liter kaltes Wasser, 3   


Mehr Info: