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Rezept: Fresh Tomato Ketchup

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Durchschnitt: 7.75 Sterne von 8 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0 €
Qualität: Zutaten nach EU-Biorichtlinie (*)
 
 

Zutaten für 1 Rezept:

0.25 Becher Oil 
6 Ripe Tomatös, cored and 
Cut in large wedges 
12 ounce Red Onion, cut in wedges 
0.5 Becher Parsley Leaves, loosely 
Packed 
0.75 Becher Celery, chopped 
0.25 Becher Carrot, chopped 
1 TLMustard Seed - gehäuft (x) 
1 Cinnamon Stick 
1 TLWhole Allspice - gehäuft (x) 
1 Whole Nutmeg 
1.5 Becher Malt Vinegar 
0.75 Becher Packed Brown Sugar 
1 ELMolasses 
1 TLSalt - gehäuft (x) 

Zubereitung:

In a large heavy nonreactive pot, heat oil. Add tomatös, onions, parsley, celery, and carrot. Bring to a simmer. Reduce heat. Simmer slowly, uncovered, for 45 minutes, stirring occasionally. Cool.

Press through a food mill or fine sieve, seperating as much thick puree as possible. Discard solids and return puree to a clean pot.

Tie mustard, cinnamon, allspice, and nutmeg in a cheesecloth bag. Crush spices with a meat mallet. Add to puree along with vinegar, brown sugar, molasses, and salt. Mix well.

Bring to a boil. Reduce heat. Boil gently 2 to 4 hours until mixture thickens and is reduced to 4 or 5 cups, stirring frequently. (Cooking tine will depend on juiciness of tomatös/ Gradually reduce heat and stir more frequently as mixture becomes thicker to prevent sticking and excessive splattering.) Remove spice bag. Ladle ketchup into 2 or 3 sterilized pint canning jars. Seal. Cool on rack to room temperature. Store in refrigerator up to 2 months.


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(*) Wenn Sie beim Kochen von Fresh Tomato Ketchup Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, daß nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:


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