Rezept: Fresh Strawberry Pie Glace
© S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Durchschnitt: 7.00 Sterne von 40 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0.58 € Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
Zutaten für 1 Rezept:
1 Tasse(n) | Heavy cream; whipped | |
1.5 l | Fresh strawberries | |
2.5 EL | Tapiokastärke | |
2 EL | Confectioners; sifted | |
2 Tropfen | Red food coloring | |
Pie shell; baked & cooled | ||
1 Tasse(n) | Sugar | |
1 EL | Butter | ca. 0.12 € |
1 EL | Lemon juice | ca. 0.04 € |
2 EL | Cointreau or Triple Sec. | ca. 0.43 € |
Zubereitung:
WASH STRAWBERRIES AND IN COLD WATER, DRAIN AND HULL THEM AND RESERVE SOME.
BRING MIXTURE TO A BOIL OVER LOW HEAT, STIRRING CONSTANTLY.
MEANWHILE, TOSS REMAINING 2 PINTS OF BERRIES WITH THE COINTREAU OR ORANGE ARRANGE IN THE PIE SHELL AND POUR THE COOLED GLAZE OVER THE BERRIES. REFRIGERATE UNTIL WELL CHILLED, ABOUT 2 HOURS.
BEFORE SERVING, WHIP CREAM UNTIL STIFF AND FOLD IN THE CONFECTIONERS SUGAR GARNISH PIE WITH WHIPPED CREAM AND RESERVED STRAWBERRIES.
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