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Rezept: Grilled Chicken Adobo

Bild: Grilled Chicken Adobo - Zutaten
 © S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Durchschnitt: 7.43 Sterne von 14 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0.13 €
Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
 
 

Zutaten für 6 Portionen:

10 Chicken Breast Halves; * 
0.25 Tasse(n)Achiote Sauce Base; Below 
1 Tasse(n)Orange Juiceca. 0.10 €
2 ELVegetable Oil 
1 TLBasil Leaves; Dried 
1 TLCinnamon; Ground 
0.5 TLsalt 

ACHIOTE SAUCE BASE
0.33333333 Tasse(n)Achiote Seeds;(AnnottoSeeds) 
0.33333333 Tasse(n)Orange Juiceca. 0.03 €
0.33333333 Tasse(n)Vinegar; White 
1 TLRed Chiles; Ground 
0.5 TLPepper 
1 Zehe Garlic 

Zubereitung:

* There should be 10 breast halves (about 3 1/2 lbs) which should be boneless and skinless. Place chicken breasts in shallow glass or plastic dish. Mix remaining ingredients and pour over the chicken. Cover and refrigerate for at least 2 hours. Remove chicken from marinade and set the marinade aside. Cover and grill the chicken t to 6 inches from medium coals for 10 to 20 minutes. Turn the chicken; cover and grill, turning and brushing with the marinade 2 to 3 times, until done, about 10 to 20 minutes longer. Heat remaining marinade to boiling; boil uncovered until thickened, 8 to 10 minutes. Serve with the chicken.

ACHIOTE SAUCE BASE:

Cover the achiote seeds with boiling water. Cover and let stand at least 8 hours. Drain seeds. Place seeds and remaining ingredients in food processor workbowl fitted with steel blade. Cover and process until the seeds are coarsely ground. Store in refrigerator up to 1 wee; in the freezer up to 2 months. BROILED CHICKEN ADOBO: Set oven control to broil. Remove chicken from the marinade; reserve marinade. Place chicken in greased rectangular baking dish 13 x 9 x 2inches; pour half of the marinade over chicken and broil with tops about 4 inches from the heat, until light brown, about 10 minutes. Turn chicken; pour the remaining marinade over the chicken and broil until done, about 6 minutes longer.


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(*) Die Zubereitung von Grilled Chicken Adobo erfolgt hier mit Lebensmitteln, die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Orangensaft  *   Salz - Jodsalz


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