Rezept: Powidl (Pflaumenmus)
Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
Zutaten für 4 Portionen:
5 kg | Zwetschgen | ca. 4.45 € |
Zubereitung:
Hier im Originalton aus Wien, nach einem Text von Johannes Karanitsch.
.. Powidl Recht reife Zwetschgn wean gwoschn, entkeant und ohne
igendwöche Zugobn kocht, bis dick und dunkl san. Ma kocht sie bei
schwocha Hitz und riats dabei öftas um, damit's net aubrennan. Ma
muass auf seine Händ aufpassn wö da Powidl stoak spritzt! Nochdem
ma aun an Tog net featig wiad, muass ma des a poa Tog laung mochn.
Eascht waun da Powidl so dick is, dass a Leffe stecknbleibt, is a
featig. Waun a koit is, kaun man in Glasl fün, glott streichn und
mit an in Rum eigwagtn Papia bedegn. Des Glasl wiad daun mit
Peagamentpapia zuabundn. Meine Übersetzung... Recht reife
Zwetschgen werden gewaschen, entkernt und ohne irgendwelche Zugaben
gekocht, bis sie dick und dunkel sind. Man kocht sie bei schwacher
Hitze und rührt dabei öfters um, damit es nicht anbrennen kann. Man
muss auf seine Hände aufpassen weil Powidl da stark spritzt. Nachdem
man in einem Tag nicht fertig wird, muss man dies ein paar Tage lang
machen. Wenn das Powidl so dick geworden ist, dass ein Löffel
stecken bleibt, dann ist es fertig. Wann es kalt geworden ist, kann
man es in einem Glas füllen, glatt streichen und mit einem in Rum
eingeweichten Papier bedecken. Das Glas wird mit Pergamentpapier
zugebunden.
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