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Rezept: Suure Mocke (Lützelflüh)

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Durchschnitt: 7.50 Sterne von 6 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0.02 €
Qualität: Zutaten nach EU-Biorichtlinie (*)
 
 

Zutaten für 1 Rezäpt(*):

1 kgRindsbrate zum Ylege 

FÜR E SUD
1 lRotwy; +/- 
2 dlSuure Moscht 
0.5 dlRotwyessig 
5 Wacholderbeeri; +/- 
1 Großi Zibele; haubiert u 
bedi Häuftine gspickt mit 
1 Loorbeerblatt 
4 Gwürznägeli 
4 Chnoblouchzäje; +/- 
1 Großes Rüebli i glych - großi Stück gschnitte 
0.5 Louchstängu 
5 Schwarzi Pfäfferchörner - +/- 
Anke 
1 ELTomatepüree 
Maisstärke; oder emene - angere Bindemittu 
Salzca. 0.00 €
schwarzer Pfeffer - frisch gemahlenca. 0.01 €

Zubereitung:

(*) Es Rezäpt für 4 Persone Bim Metzger verlange mir Rindsbrate zum
Ylege.

Für e Sud zum Ylege: Aui Zütate tüt me i ne großi Schüssle, leit
ds Fleisch dry i laht's zäme ca. 8-10 Tag im Chüeuschrank oder imene
chüele Chäuer la stah.

Nach däm näh mer üse Mocke us em Sud use, tupfe ne troche u brate ne
im güt heiße Fett imene Brate-Gschirr a.

Zütate usem Sud wärde ire große Pfanne mit Anke ume Tomatepüree
churz azoge u nachhär mit em Sud abglösche. Ds güt abratne Fleisch
gä mer derzü u lö's ca. 2 - 2 1/2 Stunde liecht la chöcherle.

Sobau as ds Fleisch zart u weich isch nimmt mes use, tüt
d'Flüssigkeit absieble u macht nachhär mit Maizena oder emene angere
Bindemittu e sämigi Soße. D'Soße mit Sauz u Pfäffer abschmöcke, dr
Brate i Schybe schnyde um mit dr Soße übergiesse.

Zäme mit Chnöpfli, Rys, oder wi bi üs im Bahnhof ds Lützuflüeh,
mit früschem Härdöpfustock serviere.


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(*) Wenn Sie beim Kochen von Suure Mocke (Lützelflüh) Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, daß nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Lorbeerblätter  *   Pfeffer schwarz - ganz  *   Salz - Jodsalz mit Fluor  *   Wacholderbeeren


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