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Rezept: Shawarrma - Marinated Grilled Meat

Bild: Shawarrma - Marinated Grilled Meat - Zutaten
 © S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Durchschnitt: 7.50 Sterne von 14 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0 €
Qualität: Zutaten nach EU-Biorichtlinie (*)
 
 

Zutaten für 1 Rezept:

1 kgLean lamb; (leg) or beef 

Marinade
0.25 ELGround nutmeg 
0.25 ELGround cardamom 
0.25 ELGround cloves 
0.5 ELGround cinnamon 
0.5 ELBlack pepper 
Salt 
4 Zehen Garlic, crushed 
1 Onion, finely chopped 
50 mlLemon julce 
50 mlWater 
25 mlWhite vinegar 
25 mlOlive oil 

Zubereitung:

A common sight in the streets of the Middle East is the Shawarrma stand where an electric rotisserie or revolving spit slowly cooks marinated lamb or beef slices which are served up as tasty sandwiches. Since you are unlikely to have access to a rottisserie, here is a modified recipe for homemade Shawarrma which can be cooked under the grill at home.

1. Slice the meat very thinly into circles about 12cm (41/211).

2. Mix the marinade ingredients together thoroughly and pour over the meat slices. Leave in a covered container in the refrigerator overnight.

3. Remove the meat from the marinade and arrange the slices under the grill. Grill, turning once, so that it is browned on both sides.

4. Cut the grilled meat into fine shreds and serve in the pouch of half a loaf of Khubuz together with sliced tomatös and onions.

Variations: if you prefer you can cook the meat slowly in a greased baking our the marinade over the meat for extra moisture.


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(*) Wenn Sie beim Kochen von Shawarrma - Marinated Grilled Meat Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, daß nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Salz - Jodsalz


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