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Rezept: The real Wiener Schnitzel (cutlet)

Bild: The real Wiener Schnitzel (cutlet) - Zutaten
 © S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Durchschnitt: 7.29 Sterne von 42 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0 €
Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
 
 

Zutaten für 4 Portionen:

600 gFricandeau from calf made - free of fat etc. 
2 Eggs 
Salt 
Flour 
Breadcrumbs 
Butterfat 

Origin
E.Plachutta and Ch.Wagner - The good kitchen 
The Austrian Century - Cookbook 

Zubereitung:

The most asked questions and their answers:

[I do not translate this now - I have to look too often into my
dictionary ;-) Sb] Now the recipe:
Portion calf depending on the product with a simple or a folding cut.
Cut the borders in a little bit. Beat the cutlet very tender. Normally
it should be about 6 mm thick.

Salt the cutlets on both sides. Beat eggs with a fork (don't mix them).
Toss cutlets on both sides in flour, pull them through the eggs and
toss them in the breadcrumbs (press crumbs carefully against the
cutlets). Shake cutlets a little bit.

Heat plenty of fat (2 - 3 cm) in a fitting pan. Put the cutlets into
the hot fat, swing the pan to make the cutlets brown, use a meat fork
to toss the cutlets, let them bake ready and lift them out of the pan.
Let the cutlets drop out and put away the surplus fat with kitchen
paper.

Cooking time: 3 to 5 minutes, depending on the thickness.


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(*) Die Zubereitung von The real Wiener Schnitzel (cutlet) erfolgt hier mit Lebensmitteln, die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Salz - Jodsalz


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