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Rezept: Assam fish meehoon

Bild: Assam fish meehoon - Zutaten
 © S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Durchschnitt: 7.27 Sterne von 30 Besuchern
Kosten: (noch) nicht vollständig, mindestens jedoch 0.87 €
Qualität: Konventionell hergestellte Lebensmittel (*)
 
 

Zutaten für 4 Portionen:

250 gmeehoon 
750 gfish - cut into fairly large pieces 
125 gladie*s fingers/okra*sca. 0.87 €
2 mittelgr.tomatös 
3 red chilies - or to taste, sliced lengthwise and then deseeded 
55 gtamarind - mix with water inch piece galangal sliced 
1 TLsalt 
3 ELsugar 
1 TLmonosodium glutamate - optional 
5 ELcooking oil 

pounded ingridients
2 kl.onions 
2 kl.pieces blacan/fish paste 
3 ELcurry paste for fish 
2 TLchili paste 

Zubereitung:

1. Place meehoon under running water for a few mins. Drain.
2. Strain assam juice.
3. Heat cooking oil in a pan. When hot, fry pounded ingredients until
fragrant. 4. Add assam juice, serai and lengkuas. Bring to the boil
and simmer for 20 mins.
5. Add ladies' fingers, chillies, tomatös, salt, sugar and
monodosium glutamate. Simmer for another 10mins. 6. Add fish and
bring to the beil. Simmer for 10mins. Remove.
7. Scald meehoon in boiling water for 1-2 mins. Drain. Divide meehoon
and place into individual bowls. Pour over assam fish. Serve hot.


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(*) Für diese Version von Assam fish meehoon werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Glutamat  *   Okra - frisch  *   Salz - Jodsalz


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