Rezept: Knipp - Variation 1
© S. Troll mit Material von Jochen Herz
Qualität: Demeter oder vergleichbare Produkte (*)
Zutaten für 1 Rezept:
0.5 | Schweinskopf, ausgelöst | |
50 g | Bauchspeck | ca. 0.24 € |
1 | Schweinslunge, küchenfertig | |
2 kg | Schwarten | ca. 6.98 € |
3 l | (-4) Rinds-Bouillon | |
1 kg | Graupen | ca. 2.20 € |
500 g | Hafergrütze | ca. 1.40 € |
1 kg | Zwiebeln | ca. 2.65 € |
Schweineleber nach Geschmack | ||
Gegarte Fleischreste | ||
schwarzer Pfeffer | ca. 0.04 € | |
Piment | ||
Salz | ca. 0.00 € |
Zubereitung:
För die, wo noch nie nich wat vun Knipp hört hebben: Knip is sowat,
wie de Füllsel vun Gröttwuss. Dei kakt dat in Linenbüdels un hefft
dat köhl op büs to'n Vörzeer. 1/2 Swinskopp, 50g Buukspeck, 1
Swienslungen, 2000g Swaarn Mit Water bedeckt 2 Stünnen un mehr
gaarkaken, dör'n Fleeschwulf dreihen. 3-4 l Bulljon, 1000g Gruben,
500g Habergrütt Gaarkaken. Daarbi düchtig röhren, denn dat brennt
licht an. 1000 g Zwiebeln, Swiensleber na Gootdünken, gaare
Fleeschreste, je mehr desto beter Uk dördreihen. Swarten- un
Nelkenpeper, Sölt Na Gesmack ünnerröhren. Alle todaten in lüttje
Portionen goot dörkaken, düchtig röhren - brennt licht an ! To'n
Äten dat Knipp so lange in die Pann braden, bet Deele daarvon
knusperbraun woorn sünd. Daarto kannst' goot Swartbroot,
Braatkartüffeln or warmen Kartüffelsalat äten. Fröher eet man Knipp
al morgens to'n Kaffee.
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